18.03.2023 KÜLT Film Seçkisi

18 Mart Cuma günü izleyeceğimiz filmi belirlemenize yardımcı olacak bir liste.

FILM-DIZILISTE

KÜLT

3/15/20232 min read

Gönderi içeriğim

Emekli bir pop şarkıcısından oyunculuğa geçen bir kadının gerçeklik duygusu, saplantılı bir hayranı ve görünüşe göre geçmişinden bir hayalet tarafından takip edilmesiyle sarsılır.

Yönetmen: Satoshi Kon
Tür: Animasyon, Korku, Gizem

Süre: 81 dk.

1. Perfect Blue (1997)

Gönderi içeriğim

2047 yılında bir grup astronot, 7 yıl önce ilk yolculuğunda gizemli bir şekilde ortadan kaybolan yıldız gemisi 'Event Horizon'ı araştırmak ve kurtarmak için gönderilir. 'Lewis and Clark' mürettebatı, geminin dönüşüyle birlikte 'Event Horizon'ın kayboluşunun ardındaki gerçeği ve daha da korkunç bir şeyi keşfeder.

Yönetmen:
Paul W. S. Anderson
Tür: Korku, Bilimkurgu, Gerilim, Fantastik

Süre: 96 dk.

2. Event Horizon (1997)

Gönderi içeriğim

Derinlerden devasa, solungaçlı bir canavar çıkıp şehri yerle bir ettiğinde, hükümet vatandaşlarını kurtarmak için çabalar. Gönüllülerden oluşan düzensiz bir ekip, canavarın zayıflığını ve yabancı bir süper güçle olan gizemli bağlarını ortaya çıkarmak için bürokrasi ağını keser. Ancak zaman onların tarafında değildir - dünyanın başına gelen en büyük felaket gözlerinin önünde gelişmek üzeredir.

Yönetmen:
Hideaki Anno
Tür: Bilimkurgu, Macera, Drama

Süre: 118 dk.

3. Shin Godzilla (2016)

Gönderi içeriğim

Başarılı bir sanatçı, genç kızının ölümünden sonra hayatının kontrolünü kaybeder. Yeni bir başlangıç için bir şans belirir, ancak her şey göründüğü gibi değildir.

Yönetmen:
Anno Saul
Tür: Gizem, Gerilim, Drama, Bilimkurgu

Süre: 103 dk.

4. The Door (2009)