11.10.2023 KÜLT Film Seçkisi

Dönemin ilk yüz yüze film etkinliğinde hangi filmi izlemeliyiz?

FILM-DIZILISTE

KÜLT

9/25/20233 min read

Gönderi içeriğim

David Lowery’nin epik bir şiirden uyarlanan bu görkemli filminde Dev Patel, hedefine doğru ilerleyen bir ortaçağ savaşçısı olarak göz kamaştırıyor. Kelleler uçuyor, onur ve ahlak sınanıyor ve romantik mücadeleler hararetli bir hal alıyor.

Yönetmen: David Lowery
Oyuncular: Dev Patel, Alicia Vikender, Joel Edgerton

Tür: Drama, Fantastik, Macera
Süre: 2 sa 10 dk

1. The Green Knight (2021)

Gönderi içeriğim

Ünlü bilimkurgu yazarı Philip K. Dick'in bir kısa öyküsünden uyarlanan film, 2054'te Washington DC'de geçiyor. Dedektif John Anderton, psişik güçlere sahip kahinler ve bazı teknolojik aygıtlar sayesinde cinayetleri daha işlenmeden önce farkedip suçluları yakalayan özel bir polis biriminin başındadır. Anderton'ın kusursuz işlediğine inandığı sistem, birdenbire tersine döner. Anderton'ın şefi olduğu birim, cinayet suçlamasıyla onun peşine düşer. Avcı artık av olmuştur...

Yönetmen: Steven Spielberg
Oyuncular: Tom Cruise, Colin Farrell, Samantha Morton

Tür: Bilimkurgu, Gizem, Aksiyon
Süre: 2 sa 25 dk

2. Minority Report (2002)

Gönderi içeriğim

Bir laboratuvarda çalışan dilsiz bir hademenin, orada esir tutulan amfibik bir adama aşık olduğu ve onun kaçmasına yardım etmek için bir plan yaptığı, 1962 dolaylarında Soğuk Savaş dönemi Amerika'sının arka planında geçen başka dünyalara ait bir hikaye.

Yönetmen: Guillermo del Toro
Oyuncular: Sally Hawkins, Octavia Spencer, Michael Shannon

Tür: Drama, Fantastik, Romantik
Süre: 2 sa 3 dk

3. The Shape of Water (2017)

Gönderi içeriğim

Kocası gizli bir görev sırasında kaybolan biyolog Lena, ABD yönetimi tarafından yalıtılmış gizemli bir bölgedeki keşif görevine katılır.

Yönetmen: Alex Garland
Oyuncular: Natalie Portman, Jennifer Jason Leigh, Tessa Thompson

Tür: Korku, Bilimkurgu
Süre: 1 sa 55 dk

4. Annihilation (2018)

Gönderi içeriğim

19 yaşında bir genç olan Jay Height, tüm yaşıtları gibi eğlenmeye, gezip dolaşmaya ve erkeklere ilgi duymaktadır. Ancak yaşadığı masum gibi görünen cinsel deneyimin ardından tuhaf halüsinasyonlar görmeye ve birşeyler tarafından çok yakından takip ediliyor olduğunu hissetmeye başlar. Jay ve arkadaşları, bu çok yakındaki tehditten kurtulmanın bir yolunu bulmadan huzur bulamayacaklardır.

Yönetmen: David Robert Mitchell
Oyuncular: Maika Monroe, Keir Gilchrist, Olivia Luccardi

Tür: Korku, Gizem
Süre: 1 sa 40 dk

5. It Follows (2014)

Gönderi içeriğim

Türünün sevmeye programlanmış ilk örneği olan robot çocuk David, bir Cybertronics çalışanı ve karısı tarafından deneme amaçlı olarak evlat edinilir. Giderek onların çocuğu haline gelse de, bir dizi beklenmedik durum David için bu hayatı imkânsız hale getirir. İnsanlar ya da makineler tarafından nihai olarak kabul edilmeyen David, gerçekte nereye ait olduğunu keşfetmek için bir yolculuğa çıkar ve robot ile makine arasındaki çizginin hem uçsuz bucaksız hem de son derece ince olduğu bir dünyayı ortaya çıkarır.

Yönetmen: Steven Spielberg
Oyuncular: Haley Joel Osment, Jude Law, Frances O'Connor

Tür: Drama, Bilimkurgu, Macera
Süre: 2 sa 26 dk

6. A.I. Artificial Intelligence (2001)