07.04.2023 KÜLT Film Seçkisi

Sınavların stresine ara verip hangi filmi izlemeliyiz?

FILM-DIZILISTE

KÜLT

4/6/20232 min read

Gönderi içeriğim

Küçük, ormanlık bir Oregon kasabasında bir grup arkadaş -duyarlı Gordie, sert çocuk Chris, gösterişli Teddy ve korkak kedi Vern- kayıp bir gencin cesedini aramaktadır. Birbirlerinin ve kasabalarının gözünde kahraman olmak isteyen bu arkadaşlar, iki günlük unutulmaz bir yürüyüşe çıkarlar.

Yönetmen:
Rob Reiner
Tür: Drama, Macera

Süre: 1 sa 29 dk

1. Stand by Me (1986)

Gönderi içeriğim

Bir tiyatro yönetmeni, yeni oyununun bir parçası olarak bir depoda New York'un gerçek boyutlu bir kopyasını yaratmaya çalışırken işiyle ve hayatındaki kadınlarla mücadele eder.

Yönetmen:
Charlie Kaufman
Tür: Drama, Komedi, Avangart

Süre: 2 sa 4 dk

2. Synecdoche, New York (2008)

Gönderi içeriğim

İnşaat işçisi Douglas Quaid, sanal gerçeklik yolculuğu sırasında beyninde bir hafıza çipi keşfeder. Ayrıca geçmişinin, gezegeni ele geçirme planını gizlemek için icat edildiğini öğrenir. Kısa süre sonra kim olduğunu ve çipi kimin yerleştirdiğini öğrenmek için Mars'a doğru yola çıkar.

Yönetmen:
Paul Verhoeven
Tür: Bilimkurgu, Aksiyon, Gerilim

Süre: 1 sa 53 dk

3. Total Recall (1990)

Gönderi içeriğim

Gezegenler arası bir savaş sırasında gezegen dışında konuşlanmış bir askeri komutan, bir barış anlaşması müzakere etmek için harap olmuş arazide seyahat eder, ancak düşman savaşçıları öldürmek için inşa ettikleri ilkel robotların bilinç kazandığını keşfeder.

Yönetmen:
Christian Duguay
Tür: Bilimkurgu

Süre: 1 sa 48 dk

4. Screamers (1995)

Gönderi içeriğim

İdam cezasını uygulayan her ülkenin, diğer insanları öldürecek insanlara ihtiyacı vardır. Dört adam akıl almaz ama basit bir seçimle karşı karşıya bırakılır. Kararları ne olursa olsun, bu karar doğrudan ya da dolaylı olarak kendilerini, ilişkilerini ve tüm yaşamlarını yıpratacaktır.

Yönetmen:
Mohammad Rasoulof
Tür: Drama

Süre: 2 sa 31 dk

5. There Is No Evil (2020)